גפן (ענבים, צימוקים ויין): ערך תזונתי
אכילת ענבים וצימוקים ושתיית יין – מדוע מומלצת?
- יעילים לסובלים מחרדות, פחדים ואי שקט.
- ענבים ירוקים יעילים לדלקות בדרכי השתן.
- ענבים ירוקים יעילים למי שסובל מדימום מהאף.
- ענבים ויין יעילים לדלקות בגרון, בקיבה, במעיים, מחלות ריאה, מחלת לב,
לחץ דם גבוה, דלקת כליות, אבנים בכליות, צהבת, מחלות מע' העיכול,
חוסר תיאבון ונזלת כרונית.
- יעילים למניעת הקאות.
- מרבים בחלב אם.
- יעילים לטחורים ולעצירות.
- יעילים להסדרת המחזור אצל נשים.
- תורמים ליופי של העור, רענון העור ומראה צעיר.
- אכילת צימוקים מחזקת איברים פנימיים בגוף.
- מיץ ענבים אדומים מועיל ללב וטוב נגד כולסטרול.
- יין מבושל בדבש יעיל לאבעבועות רוח (שתייה+ מריחה על הפצעים).
- שתיית יין מבושל בכרפס יעל לאבנים בכליות ובדרכי השתן.
- יין מחטא את הגוף מרעלים, ליחות, חיידקים, שומנים בדם.
- יין מסלק גזים ומוריד נפיחויות בבטן.
- יין מסלק כאבי מיגרנה.
- יין מחזק את כוח הראייה.
- יין וענבים מרבים את הזרע.
- שתיית יין משפרת את הזיכרון.