גזים
גורמים:
בליעת אויר, תסיסה בקטריאלית של מזון בגוף, אכילת סוגים מסוימים של מזון (בעיקר קטניות), הפרעות במעי הרגיז ורגישות למזון.
גזים – מה עושים?
הגדילו את מספר הארוחות ביום ל- 5 ארוחות קטנות.
לעסו היטב את האוכל.
בדקו האם הנכם רגישים למזון מסוים. מזונות שעשויים לגרום לגזים: מוצרי חלב, אפונה, שעועית, לחם מחיטה מלאה, סובין, ירקות כגון: בצל, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, נבטים, ארטישוק, קולורבי ואספרגוס. גם שתיית משקאות מוגזים עלולים לגלום לגזים.
הפחיתו במוצרים עתירי שומן.
תרופות סבתא לגזים:
שתו תה שומר, נענע, בבונג, קינמון, כורכום וכמון.
שתו מים חמים עם לימון ונענע.
ערבבו זירעוני קימל עם מים רותחים, המתיקו בסוכר לפי הטעם ובלעו.
ערבבו מים חמים עם נבט (סוכר שוודי) ושתו.
אכלו דבש עם קינמון.
אכילת קישוא מפיגה גזים.
-
המלצות וטיפים מגולשים:
-שתיית תה מרווה, תה שומר ותה קמומיל יעזרו אחרי האכילה שלהם
-ניתן לרכוש בחנות טבע כדורי פחם שסופחים גזים (לא מומלץ למי שלוקח תרופות או תוספי מזון אחרים)
-אכילת דבש מעורבב עם תבלין קינמון מסייע נגד גזים.
-שתיית תה ציתרה.
נושאים דומים: